Remeselné pivá, ktoré dnes máme na výčape. Pred včerajším futbalovým zápasom sa toho vypilo klasicky veľa. Zákonite tak vždy na druhý deň narážame nové sudy. No a pri ich výbere si dávame vždy záležať a snažíme sa priniesť niečo nové. Na dnes máme na výčape aj dve extra špecialitky – s veľkou pravdepodobnosťou je tu aj Slovenská premiéra. Ktoré remeselné pivo- craftbeer sme si teda na dnes nachystali ?

sleduj nás na sociálny sieťach  Facebook – Instagram – Untappd

.

BrewDog – Arcade Made – untappd 32,1k/3,72

DDH DIPA 8% ABV 15IBU

Nadupaná a parádne šťavnatá IMPERIAL IPA. Kombinácia chmelov citra, mosaic a chinook je skvelá a parádne spolu ladia. V chuti cítiť grapefruit, kokos, štavnaté dužinaté pomaranče a borovicu. Toto je proste pivo, ktorému sa nedá povedať nie. Nízka horkosť a vysoká piteľnosť aj napriek 8% alkoholu. A máme silný pocit, že toto pivo sa na Slovensku ešte nečapovalo.

.

BrewDog – Lucky Break – untappd 13,3k/3,73

NEIPA/Hazy IPA 6,7%

Lucky Break by sme mohli nazvať aj odľahčenou verziou Arcade Made. Citra aj Mosaic sú prítomné a dopĺňa ich tretí chmel s názvom Talus. Silne tropické tóny, svieža tráva a jemnosť hodvábu. Nežné a kvetinkové. 6,7% alkoholu sa dá v pohodičke zniesť aj pri vyšších teplotách. A taktiež sa ešte pravdepodobne na Slovensku nečapovalo.

.

Kousek Piva – Summer Masakr – untappd 241/3,84

Kettle Sour /kyseláč/ 4,5% ABV 15IBU

Ten skvelý kyseláč nám minule leto „rozbil“ výčap. Behom dňa odišli takmer dva sudy. Mango a Marakuja sú v pive pre mnohých neodoloteľná kombinácia. Btw pre mňa tiež. Proste keby sa leto dalo načapovať do pohára, chutilo by presne takto. Ľahučké, voňavé a krásne osviežujúce. Použitý bol aj pšeničný slad a tradičný chmel – Žatecký poloraný červeňák. Máme takého tušáka, že sa na výčape dlho neohreje. Ale máme dva sudy.

.

remeselné pivo na výčape

Čierny Kameň – Summer With You – untappd

Pastry Sour Smoothie /hustý kyseláč/ 5,5%ABV

Pivovar z Liptova sa velice rýchlo prepracoval medzi Slovenskú špičku. Nové pivá chrlí takmer na týždennej báze. A sú fakt fantastické. Kyseláčik Summer With You sme už na výčape mali. Vypil sa takmer okamžite. Hustá červená farba a dokonale vyladená chuť černíc a levandule. Odporúčame najprv pomaly so zatvorenými očami ovoňať, nadýchnuť sa a užiť si každý dúšok tohto výnimočného piva s veľmi romantickým charakterom.

.


SQBRU /skju:bru/ – Duna – untappd 249/3,73

Weizen IPA 5,5% ABV

Normálne som na to najprv 5min pozeral, že WTF – Weizen IPA??? Naozaj? Priznám sa, tento pivný štýl som ešte nepil ani ja. Ako píše tento Český pivovar na svojom webe píše o parádnom kríženecovi nemeckej pšenice a americkej IPA. Je to hazy, je to juicy, je to fresh fresh a krásne aromatické pivo s jemnou banánovou linkou. Mali by ste ho jednoznačne okoštovať. A fanúškovia filmu Duna si určite prídu na svoje tiež.

.

Okrem toho samozrejme aj iné, komplet tap list nájdeš na untappd alebo na našom webe.

Čapujeme denne od 16teh do 22hey.